De fem beste opplevelsene i Toronto

Toronto er Canadas mest folkerike by. Her finner du varierte opplevelser og attraksjoner. Her er våre fem beste tips.

Toronto har nesten 3 millioner innbyggere, og er den mest folkerike i Canada. Den er kjent for et yrende kulturliv og næringsliv. Skal du til Canada? Da bør du lese våre fem beste tips til Toronto.

Ripley’s Aquarium of Canada

Akvariumet er gøy for alle, men dette kommer uten tvil til å falle i smak hos barna. Her finnes en rekke ulike tanker og typer havlandskap. En tank fokuserer på kanadiske farvann, en på korallrev, en på maneter. Det er selvsagt mye mer, blant annet haier, rokker og et basseng du kan stikke hendene nedi.

CN Tower

Flere byer har tårn av denne typen, og de er alltid et must å sjekke ut. Tårnet var verdens høyeste en periode, og er på hele 553 meter. Her får du spektakulær utsikt over hele Toronto. Du kan til og med se helt til Niagara Falls på dager med god sikt.

St. Lawrence Market

Markedet er tradisjons- og innholdsrikt, og definitivt verdt et besøk når du er i Toronto. I South Market finner du mer enn 120 ulike steder med ulike typer mat. Her finner du ost, kjøtt, fisk, pasta og bakerier. Fantastisk til lunsj, eller bare om du vil smake på mye forskjellig.

Du finner også et flott galleri her. Her finnes gamle dokumenter, malerier og fotografier. Markedet skal utvides innen 2022 med North Market. Rett i nærheten vil du også kunne besøke bondens marked på lørdager og et marked med antikviteter på søndager.

Royal Alexandra Theatre

Teatret er på folkemunne kjent som “Royal Alex”. Det har 1244 seter, og har holdt på siden 1907. Siden den gang har det vært rundt 3000 oppsetninger på teatret. Mange store navn har vært på scenen her: Orson Welles, Humphrey Bogart, Fred Astaire, Marilyn Miller og Deborah Kerr.

Edith Piaf sang på Royal Alex, Paul Robeson spilte Othello, Marx-brødrene fikk folk til å le, og Mae West fikk dem til å rødme. Verdt å sjekke ut for enhver tilhenger av teater og sang. Hvis ferien skal ha bare ett kulturelt innslag, bør du se om du får skaffet deg billetter på Royal Alex.

Royal Ontario Museum

En attraksjon som er like artig for både store og små. Museet åpnet i 1914, og er et av Nord-Amerikas største. Her kan hele familien se dinosaurer, mumier og utstillinger knyttet til ulike kulturer over hele kloden. Det er for eksempel utstillinger om Kina og om urbefolkningen i Britisk Columbia.

Klar for tur til Toronto?

Noen tar opp lån til drømmereisen. Hvis du tenker å gjøre det samme, bør du bruke en finansagent. Slike sammenligner lån så du får lånet som passer deg best. Prøv for eksempel Axo Finans.

Andre velger å spare opp i forkant. Flybilletter kan ofte bli litt dyrt, men begynn å lete tidlig, så kan du finne et godt tilbud. Har du fått inspirasjon til Toronto-turen? Du vil garantert kose deg i denne pulserende byen!

Artikkelen inneholder partnerinnhold.
Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-